Prevenciós fogászat

 A biofilm  a fogon, vagy az íny mélyén, esetleg a fogpótláson, implantátumon egybefüggő bevonatot képező baktériumközösség. 

Így a megtapadt és a mindennapi szájhigiénia során nem megfelelően eltávolított biofilm felelős a fogszuvasodás, a fogágybetegségek és az implantátumok körüli gyulladások kialakulásáért.  

45 perces higiénikusi kezelés alatt szorongás- és fájdalommentes környezetben ülhet a fogorvosi székben úgy, hogy olyan információk birtokába juthat, amivel egy életre elfelejtheti a fogfúrást.

A fogbetegségek megelőzéséhez hozzájárul, hogy évente 2X fogászati szűrővizsgálaton vegyünk részt.

Rendelőnk kiemelt hangsúlyt fektet a páciensek tájékoztatására, a bizalmi légkör kialakítására és a későbbi együttműködés feltételeinek páciens oldali megközelítésére.

A kialakult fogkövek eltávolítása egyszerű fogmosással már nem kivitelezhető, szakember segítségét igényli. A fogkövek kezdeti lépésben az íny felett, jól látható területeken képződnek. Azonban az idő előrehaladtával, elhanyagolt esetben illetve hajlamosító állapotok (diabetes, dohányzás, terhesség) esetén az íny alatt is megjelenhetnek. (fogágybetegség).

A fogakon megtapadt lepedék, ételszínezékek, nikotin a fogakat elszínezheti. Elsőként ebben az esetben a legtöbb páciensnek a fogfehérítés jut eszébe, amivel kezeltetni szeretné a kialakult elváltozást.

A barázdazárás lényege, hogy a szuvasodásra hajlamos barázdált fogfelszínt kitisztítjuk, majd feltöltjük egy speciális folyékony tömőanyaggal, amely szétterül a barázdákban, majd egy speciális fényre megköt. A tömőanyag és a helyes fogmosási technika így képez védelmet a szuvasodással szemben, akár hosszú éveken át.

Fogszabályozásról általában mindenkinek az esztétika jut eszébe. Szép, szabályos fogazat, harmonikus mosoly.
Arra kevesen gondolunk, hogy a fogszabályozás alapvető célja a fogszuvasodás és a fogágybetegség kialakulásának megakadályozása.
A szabályos rendben álló fogazatot sokkal könnyebb megtisztítani, kevésbé találunk a fogkefe által nehezen elérhető helyeket.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Bővebben