A biofilm  a fogon, vagy az íny mélyén, esetleg a fogpótláson, implantátumon egybefüggő bevonatot képező baktériumközösség. 

Így a megtapadt és a mindennapi szájhigiénia során nem megfelelően eltávolított biofilm felelős a fogszuvasodás, a fogágybetegségek és az implantátumok körüli gyulladások kialakulásáért.  

 Az irányított biofilm terápia (Guided Biofilm Therapy-GBT) a fogkőeltávolítás legmodernebb technológiája. A svájci módszer alapja a "NO PAIN technológia" azaz a fájdalommentes fogkőeltávolítás fognyaki érzékenységben vagy fogágybetegségben szenvedő páciensek esetén is.

A kezelés minden esetben a biofilm láthatóvá tételével azaz a plakkfestéssel kezdődik. A festék által elszíneződött területek alapján higiénikusaink megmutatják és finomítják a fogmosási technikát egyénre szabottan. 

Második lépésben AIRFLOW technikával lefújjuk a fogakon maradt elszíneződéseket.

Harmadik lépésben történik a piezo készülékkel történő fogkőeltávolítás, mely gyengédebb és kíméletesebb megoldás a korábban megszokottól.

A GBT technológiával nemcsak hatékonyan csillapíthatjuk a fogínygyulladást, hanem a fogakon lévő elszíneződések eltávolításával fehérebb fogakat érhetünk el.

Rendelőnk fogágybeteg, fogszabályozó készüléket viselők és implantátum körüli gyulladástól szenvedőknek is ezt a fogkőeltávolítási technológiát javasolja.

Munkatársaink közül dr. Kemper Róbert és dr. Komarek Edit szakmai továbbképzéseket tart orvosoknak és klinikai fogászati higiénikusoknak az EMS készülékkel történő biofilm eltávolítás témakörében.

dr. Kemper Róbert a Swiss Dental Academy által képzett okleveles magyarországi GBT oktató.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Bővebben