Szájsebészet II.

A fogászati implantológia fejlődésével napjainkban a majdnem vagy teljesen fogatlan páciensek számára is teljes értékű megoldást tudunk az All on 4 technológia segítségével biztosítani.

Az All on 4 technológia azonnali – akár 24 órán belüli – megoldást jelent teljes foghiány esetén is.

Az eljárás legnagyobb előnye, hogy az esetlegesen még meglévő, de menthetetlen fogak eltávolítása után az implantátumok azonnal beültethetők. Általában négy, ritkább esetben hat implantátummal biztosítható a teljes felső és/vagy alsó fogpótlás stabil rögzülése. Ami azt jelenti, hogy a műtét napján lenyomatot veszünk a behelyezett implantátumok pozíciójáról és a páciens 24 órán belül megkapja a fogtechnikus által elkészített ideiglenes, esztétikailag és funkcionálisan is megfelelő fix fogpótlást.

Így a páciens elkerülheti a fogatlansággal vagy a kivehető ideiglenes fogpótlással járó átmeneti kellemetlenségeket (lötyögés, kiesés, fogsorragasztó, fogsor éjszakai eltávolítása stb.).

A páciens akár egy nap alatt eljut a fogatlanságtól odáig, hogy rögzített fogpótlást visel a szájában.  

Három, maximum öt hónap gyógyulási idő után újból lenyomatot veszünk és a fogtechnikus elkészíti rá a páciens által kiválasztott anyagból (fémkerámia, zirkónium,műanyaggal leplezett fémváz..stb.) a végleges fogsort.

Az All on 4 technológia alkalmazásával a lehető legkevesebb implantátum beültetésével, a lehető legrövidebb idő alatt, fix pótlás és ezáltal jelentős életminőség javulás érhető el.

 

Az All on 4 technológia sebészi és protetikai (fogpótlástani) módszertanát rendelőnk orvosi  közül dr. Kemper Róbert és dr. Gálmiklós Ádám szakmai továbbképzéseken is oktatja. 

A felső állcsont ívének hátsó részén (ahol az őrlőfogak helyezkednek el), foghiány esetén sokszor csontpótlás nélkül nem lehet implantátumot beültetni. A csonthiány oka, hogy az arcüreg nagy kiterjedésű, így az implantátumok végei „belelógnának” az arcüregbe.

Nem kell lemondanunk a fix fogpótlás lehetőségéről azokban az esetekben sem, amikor az előzetes vizsgálatok alapján nem áll rendelkezésre elegendő csont az implantátum behelyezéséhez.

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót, hogy a műtétet követő napok probléma és fájdalommentesen teljenek.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Bővebben