A fogbeültetés a hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb módszere.

Ha önnek foghiánya van, esetleg hamarosan el kell távolítani valamelyik fogát, ennek pótlása leg természetesebb módon fogbeültetéssel, más néven fogászati implantációval valósítható meg.

Tudta, hogy ha minőségi implantátumot steril körülmények között megfelelő csontba ültetünk be, akkor 95-98 százalék a sikerességi arány.
A Parodont Fogorvosi Rendelő orvosainak már több mint huszonöt éves saját tapasztalata van fogászati implantátumok (műgyökerek) beültetésében.

A fogászati implantátum, más néven műgyökér használata az elveszett fogak pótlására alkalmas. Bár a módszer már több mint 40 éves múltra tekint vissza, az utolsó évtizedben hatalmas technológiai fejlődésen ment át. Ennek következtében a gyógyulási idő rövidült, s a módszer még megbízhatóbbá vált.

Általánosságban egy implantátum két fő részből áll:

Az alap egy titánból készült csavar, amely a fogbeültetés során a csontba kerül, és ott a megfelelő gyógyulási idő alatt rögzül.
A másik rész a felépítményi fej, amit a gyógyulás után rögzítünk a már begyógyult implantátumhoz, erre rögzül a fogpótlás (korona, híd)
A felépítményi fej készülhet fémmentes cirkóniumból, vagy titánból.
A beültetett implantátum az alsó állcsontban általában két, a felső állcsontban három hónap gyógyulási idő alatt rögzül. A koronákat ezután lehet elkészíteni.
A fogbeültetés fejlődésével azonban elképzelhető, hogy a metszőfogak területén a fogeltávolítással egy időben bekerüljön az implantátum. (azonnali implantáció)
Számos esetben az implantátum azonnal terhelhető, így a hiányzó fogak pótlása a beültetéssel egy időben történik. Ez rendkívül komfortos a paciensek részére, hiszen a fogbeültetés után foggal távozhat a rendelőből.

Amennyiben műgyökér befogadására a csontmennyiség nem elegendő, csontpótlás teremtheti meg az implantátum beültetés feltételeit. Csontpótlás esetén a gyógyulási idők nőhetnek.

Fontos tanácsok implantátum beültetés előtt:

 • Számos rendelő árlistáján külön szerepel a műgyökér és a felépítményi fej, s néha az orvosi beavatkozás ára is. Az implantáció összköltsége így több elemből áll, sok esetben később derül ki.
  Rendelőnkben az implantátum ára a felépítményi fej árát is tartalmazza!
 • Sok rendelőben a műgyökérre készülő korona drágább, mint a természetes fogakra készített.
 • Célszerű olyan implantátumot választani, melyet gyári garancia véd, mert egy esetleges kilökődés esetén ingyenesen (garanciálisan) új implantátumot kaphat.
  Rendelőnkben csak garanciával rendelkező, nemzetközileg is bizonyított, minőségi implantátumokat használunk!
 • Érdemes nemzetközileg elismert implantátum márkát választani, mert a kilökődés veszélye minimális. Az ilyen implantátum alkatrészellátottsága évekkel később is megoldott, igy a későbbiekben egy korona cserénél ez nem jelent gondot.
 • A dohányzás és a rossz szájhigiéne csökkenti az implantátumok hosszútávú sikerességét
 • A beültetetett implantátumokat a fogazat éves átvizsgálásakor a fogorvos ellenőrzi, 3-5 évente röntgen kontrollt is érdemes készíteni

Számos rendelő árlistáján külön szerepel a műgyökér és a felépítményi fej, s néha az orvosi beavatkozás ára is. Az implantáció összköltsége így több elemből áll, sok esetben később derül ki.

Rendelőnkben az implantátum ára a felépítményi fej árát is tartalmazza!

Sok rendelőben a műgyökérre készülő korona drágább, mint a természetes fogakra készített.

Célszerű olyan implantátumot választani, melyet gyári garancia véd, mert egy esetleges kilökődés esetén ingyenesen (garanciálisan) új implantátumot kaphat.
Rendelőnkben csak garanciával rendelkező, nemzetközileg is bizonyított, minőségi implantátumokat használunk!

Érdemes nemzetközileg elismert implantátum márkát választani, mert a kilökődés veszélye minimális. Az ilyen implantátum alkatrész ellátottsága évekkel később is megoldott, így a későbbiekben egy korona cserénél ez nem jelent gondot.

A dohányzás és a rossz szájhigiéne csökkenti az implantátumok hosszútávú sikerességét. A beültetetett implantátumokat a fogazat éves átvizsgálásakor a fogorvos ellenőrzi, 3-5 évente röntgen kontrollt is érdemes készíteni

Rendelőnkben az alábbi implantátum márkákat használjuk:

 • NobelBiocare (Replace, NobelActive, Branemark)
 • Straumann (Straumann SLA, SLActive, Standard, Bone Level)
 • AlphaBiotec (AlphaBio SPI)

Árlistánkon feltüntetett árak tartalmazzák az implantátum felépítményi fejét és a behelyezés orvosi honoráriumát is!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Bővebben