Az azonnali implantáció menthetetlen fogak implantátummal történő pótlásának korszerű megoldása. 

 

Bizonyos esetekben (pl. baleset következtében, külső- ill. belső felszívódás miatt) amikor a fogeltávolítás elkerülhetetlenné válik, az implantátum azonnali behelyezése számos előnnyel bír.Kivédhető a fogeltávolítás után normálisan előforduló állcsontgerinc sorvadás és a kemény- és lágyszövetek harmonikus megjelenése megőrizhető.

Ezek későbbi helyreállítása évekkel a fogeltávolítást követő implantáció esetén csak hosszadalmas, több műtétből álló beavatkozások sorozatával érhető el.

Ez a sebészi beavatkozás metszést nem igényel, az implantátum helyének kialakítása minimális előkészítéssel elérhető, hiszen az implantátum közvetlenül az eltávolított fog helyére kerül. Az esztétikus ínylefutás fenntartása érdekében a behelyezést követően az implantátumot egyedi formájú fedőcsavarral zárjuk. 

A behelyezett implantátum megfelelő (primer) stabilitása esetén az ideiglenes koronát közvetlenül az implantátumra rögzítjük, vagyis az implantációt követően rögtön ideiglenes pótlás is készül. A páciens "foggal" távozik a műtétet követően.

Szükség esetén csontpótló anyagot is használunk, mely az eltávolított fog és az implantátum formája közti különbséget tölti ki.

A behelyezett implantátum 2-3 hónap alatt „becsontosodik” (megtörténik az ún. osszeointegráció), a speciálisan kezelt titán felszín teherviselésre alkalmassá válik.

Lenyomatvételt követően fogtechnikus készíti a funkcionális és esztétikai szempontból is kifogástalan végleges fogpótlást.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Bővebben