Szájsebészet I.

Az azonnali implantáció menthetetlen fogak implantátummal történő pótlásának korszerű megoldása. 

Kinek nincs olyan ismerőse, vagy nem volt olyan saját élménye, hogy a bölcsességfoga hirtelen bedagadt, megfájdult. A bölcsességfogak nagyon sok esetben nem tudnak előtörni, beszorulnak növekedésük során. Fájdalommentes eltávolításuk szakértelmet, és megfelelő műszerezettséget, sterilitást igényel. Rendelőnk rendelkezik mind szakember, mind felszereltség terén mindennel, ami a bölcsességfogak fájdalom- és komplikációmentes eltávolítását biztosítja.

A fogbeültetés a hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb módszere.

Ha önnek foghiánya van, esetleg hamarosan el kell távolítani valamelyik fogát, ennek pótlása leg természetesebb módon fogbeültetéssel, más néven fogászati implantációval valósítható meg.

Tudta, hogy ha minőségi implantátumot steril körülmények között megfelelő csontba ültetünk be, akkor 95-98 százalék a sikerességi arány.
A Parodont Fogorvosi Rendelő orvosainak már több mint huszonöt éves saját tapasztalata van fogászati implantátumok (műgyökerek) beültetésében.

A rezekció, vagy gyökércsúcs-amputáció a fogmegtartó kisszájsebészeti műtétek közé tartozik. A gyökércsúcs körül a röntgenfelvételeken is látható csontgyulladás alakul ki, mely kezeletlenül hagyva fogászati góc kialakulását eredményezheti. Hosszan fennálló folyamat esetén a gyulladásos gócból kifejlődhet fogeredetű ciszta is.

A gyökércsúcson kialakuló gyulladásos folyamatok egy speciális formája, amikor a gyulladsz szövetben olyan átalakulás megy végbe, hogy a hámsejtek egy csoporta egy folyadékkal teli üreget alakít ki. Ezt a körülírt szövetszaporulatot nevezzük cisztának.
A fő problémát az jelenti, hogy a ciszta mérete beavatkozás nélkül folyamatosan növekszik. Extrém esetben akár a szomszédos fogak gyökerét is eltolhatja, vagy felszívódást okozhat.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Bővebben