A svájci Straumann implantációs rendszer a világ második legelterjedtebb rendszere. A műgyökereket és bioanyagokat is gyártó cég mögött egy olyan kutatócsoport áll, mely a szakma legkiválóbb kutatóorvosait, valamint a gyakorló fogorvosokat is tömöríti (ITI).

 

Rendelőnkben a kezdetek óta ültetünk be prémium minőségű Straumann implantátumokat, magas siker-aránnyal.
Az implantátumokat 10 éves gyári garancia védi.

Az 1954-ben alapított vállalat mindig élen járt a kutatásban. Olyan találmányok fűződnek a nevéhez, mint a homokfújt, a savmaratott (SLA) implantátumfelszín (SLA), mely koncepciót számos kisebb gyártó igyekezett lemásolni. A cég dolgozta ki a kémiailag aktív, hidrofil implantátum felszínt (SLActive) , melynek segítségével az implantátumok akár már 6 hét után terhelhetővé válnak.

A Straumann SLactive termékcsalád világelső a gyógyulási sebesség tekintetében!
A cég legújabb fejlesztése egy új fémötvözet ( Roxolid ), mely a titánium és a cirkónium előnyös tulajdonságait egyesíti. Az implantátum így sokkal keményebb és ellenállóbb, ráadásul a csonthoz való kapcsolódás is erősebb. A Roxolid gyakorlati haszna, hogy a keskenyebb átmérőjű implantátumok is jobban terhelhetővé válnak.

Az Straumann Roxolid műgyökerek használatával sok esetben elkerülhetőek a csontpótló műtétek.

A Straumann implantátumot választó pacienseink három típus közül választhatnak, szakmai tanácsainkat figyelembe véve.. A Standard és Standard Plus implantátumokat elsősorban fogágybeteg pácienseinknek ajánljuk. Polírozott nyaki része és csontszinttől távoli kapcsolata a köztielemmel lehetővé teszi a korrekten ellenőrizhető széli záródást, és az otthoni tisztítás számára jól hozzáférhető.

A Straumann Bone Level implantátum egy új fejlesztésű implantátum, melynek köztielemmel való kapcsolata a legmodernebb, platform-shifting elven alapul, mely az implantátumok melletti gyulladás (peri-implantitis) kivédésére szolgál. Felépítése olyan, hogy csontpótló eljárásokkal egy időben is alkalmazható, így a kezelés ideje lerövidül.

Ha Önnek implantációra van szüksége, de fogorvosa nem készít fogbeültetést, segítünk.
Segítségünkkel az általunk behelyezett implantátumra saját fogorvosa készítheti el a koronát.

A cég terjeszkedésével már nem csak az implantológia területén találkozunk a Straumann® névvel. A vállalat svédországi gyárában bioanyagok előállításával és fejlesztésével foglalkoznak. Rendelőnkben is alkalmazzuk a fogágybetegek regeneratív sebészi terápiájában alkalmazható Emdogain-t.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Bővebben